DĖL ANKSTYVOSIOS PAGALBOS TEIKIMO

Įgyvendinant Lietuvos Respublikos asmens su negalia teisių apsaugos pagrindų įstatymo nuostatas dėl ankstyvosios pagalbos paslaugos teikimo asmeniui, turinčiam akivaizdžių negalios požymių, iki jam dar nenustatytas neįgalumo lygis ar dalyvumo lygis, ir (ar) jo šeimos nariams, pasitelkiant nevyriausybines organizacijas, nuo 2024 m. pradėta teikti ir išbandoma ankstyvosios pagalbos paslauga.

Išsamiau

Ieškomas socialinis darbuotojas

 

Kviečiame prisijungti prie komandos socialinį darbuotoją ir organizuoti, administruoti Individualios pagalbos poreikio klausimyno pildymą įvairiose asmens gyvenimo srityse.

Išsamiau

Įsimintina diena

Vasario 8 d. buvo svarbi visam Prienų kraštui, nes mūsų rajone lankėsi Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su komanda. Socialinių paslaugų centre susirinkusiems socialiniams partneriams informaciją apie aplinkos pritaikymą asmenims su negalia pristatė Respublikos Prezidento kanceliarijos kanclerė Agila Barzdienė, apie internetinių svetainių pritaikymą kurtiesiems pristatė Lietuvos kurčiųjų draugijos viceprezidentas Paulius Jurjonas. Su rajono socialinių paslaugų įstaigų vadovais darbinei diskusijai susitiko Respublikos Prezidento patarėja Vaida Budzevičienė. Pirmoji ponia Diana Nausėdienė apsilankydama Socialinių paslaugų centre, lankytojams ir darbuotojams suteikė didžiausią džiaugsmą ir paliko nepakartojamą įspūdį. Ponia Diana Neįgaliųjų grupės ir Vaikų dienos centro lankytojus apdovanojo šypsena, apkabinimais, rankos paspaudimais ir savo nuoširdumu. Tiek centro lankytojams, tiek darbuotojams ši diena tapo įsimintina, o tuo pačiu apie ponios Dianos apsilankymą Socialinių paslaugų centre byloja įrašas metraštyje.
Išsamiau

PACIENTŲ PAVĖŽĖJIMO PASLAUGŲ ATMINTINĖ GYVENTOJAMS

KUR VEIKIA PACIENTŲ PAVĖŽĖJIMO PASLAUGA?

  • Savivaldybės lygmens pavėžėjimo paslauga teikiama (kai pacientas vyksta pas gydytojus specialistus konsultacijoms, į hemodializės centrą Prienų rajono savivaldybės ribose).
  • Valstybės lygmens pavėžėjimo paslauga teikiama (kai pacientas vyksta pas gydytojus specialistus konsultacijoms į gretimą ar tolimesnę savivaldybę, ar yra pervežamas tarp Asmens sveikatos priežiūros įstaigų (toliau - ASPĮ).
Išsamiau

Kalėdinio piešinių konkurso nugalėtojai

Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja“ tradiciškai organizavo Kalėdinių piešinių konkursą, kurio tikslas sudaryti sąlygas asmenų su negalia saviraiškos bei kūrybiškumo ugdymui.

Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro neįgaliųjų dienos grupės lankytojai konkursui pateikė 11 darbų. Šiemet lankytojai nudžiugino išskirtiniais darbeliais. Vadovė užimtumo specialistė Agnė Knašytė.

Komisija paskelbė 20 Kalėdinio piešinių konkurso laureatų! Tarp tų dvidešimties ir keturi mūsų lankytojų: Giedriaus Dagilio, Redos Gervickaitės, Jurgitos Dainauskaitės ir Justino Trumpiškio piešiniai.

Nuoširdžiai sveikiname konkurso nugalėtojus!

.